Bayatılar kime ait?
Eldar Mansurov, Azerbaycan müzik kültürünün gelişmesine önemli katkılarda bulunan Mansurov ailesinin bir üyesi olarak 28 Şubat 1952’de Bakü’de doğdu. (Ünlü müzisyen ve tar sanatçısı Behram Mansurov’un ailesinde doğdu.) Birçok ülkede ünlenen “Bayatilar” gibi besteleri bulunmaktadır.
Sezen Aksu Zalim şarkısı kimin?
Tükeneceğiz zalim, unuttun mu beni Firuze Dönüş Kutlaması
Zalim ilk kim soyledi?
Zalim, Yalın’ın 25 Mart 2004’te çıkan Ellerini Sağlık albümünün ilk video klibidir. Şarkının sözleri Yalın’a, müziği ise Serkan’a aittir.
Zalim kimin şiiri?
Hacı Erdoğdu – Zalim (şiir) – YouTube.
Sezen Aksu kim aslen nereli?
Medyada sıklıkla ‘Küçük Serçe’ adıyla anılan Aksu, Selanik’ten mübadele yoluyla Türkiye’ye gelen bir anne ile Rize Pazarlı bir babanın çocuğu olarak Denizli’nin Sarayköy ilçesinde dünyaya geldi.
Yalın ellerine sağlık hangi yıl?
Ellerini Sağlık, Yalın’ın 2004 yılında çıkan albümüdür.
Zalim şarkısı kim söylüyor?
Zalim (Rüya Bahçeleri, 1996) Söz: Sezen Aksu Müzik: Eldar Mansurof Düzenleme: Onno Tunç “Zalim” Söz: Beyaz ten, saçlarda kızıl güller Kahkahalarında bülbüller Kirpikler simsiyah tüller Aşık oldum bu felakete Göz değil, nakış kutsanmış İçimde aşk yok, hayranlık Ellerini sevdi, sonunda sonsuz mutluluktan kovuldum Gölgemi aldım…
Zalim kaç yılında çıktı?
Hüseyin Yalın, daha çok Yalın olarak bilinir (d. 30 Mart 1980, İstanbul), Türk pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarıdır. 2004 yılında yayınladığı Zalim adlı şarkısıyla tanınır.
Zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem kimin şiiri?
Mehmet Akif Ersoy “Zulmü hoş karşılayamam, zalimi asla sevemem…” – YouTube.
Dünya denen çürük ipliğe ne çok rüya dizmişiz kimin sözü?
Şiir, Abdülhamid Han’ın düşüşünden sonra pişman olan Rıza Tevfik Bölükbaşı tarafından yazılmıştır. “Meğer deli olan sen değilmişsin, bizmişiz, hayalleri çürük bir ipliğe germişiz. Biz sadece deli değilmişiz, aynı zamanda edepsizmişiz. Atalarımızın kıblesine tükürmüşüz!”
İçimden şu Zalim şüpheyi kaldır kimin şiiri?
Şiirlerinden birinin başlığı olarak seçtiği “Sil üstümden bu zalim şüpheyi, ya gel, ya götür beni oraya” sözlerinin İsmet Özel’e ait olduğu sanılsa da, bu sözler aslında Necdet Atılgan’a (1907-1965) aittir.